Hoe werkt dé Woonswitch?

U moet zich eerst inschrijven voor dé Woonswitch. Daarna kunt u reageren op woningen. Niet uw inschrijfduur telt, maar of de woning bij u past.

Vertel ons wat u zoekt in uw profiel

Dé Woonswitch helpt u sneller verhuizen binen de gemeentes Haarlem en Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Bij dé Woonswitch gaat het niet om hoe lang u staat ingeschreven. Ymere bekijkt welke kandidaten bij een woning passen. Dat doen we aan de hand van uw profiel. Daarin vertelt u ons wat u zoekt.

We vragen u ook met hoeveel mensen u in de nieuwe woning gaat wonen. En wat uw inkomen is. Zo ziet u in Mijn Woonswitch, uw persoonlijke pagina met aanbod, alleen woningen waar u op kunt reageren volgens de regels van Passend toewijzen.

Regaeer op passend aanbod

U krijgt een e-mail zodra er een woning in dé Woonswitch komt die bij uw wensen past. Heeft u interesse? Reageer dan op de woning via de website. We nodigen ongeveer 10 kandidaten uit om de woning te bekijken. Als er veel belangstelling is, nodigen we de kandidaten uit die als eerste reageerden.

Bezichtigen

Bent u uitgenodigd voor een bezichtiging? Dan kunt u de woning bekijken en uw vragen stellen aan onze woonmakelaar. U krijgt van onze woonmakelaar een reactieformulier. Wilt u de woning huren? Stuur het formulier dan op samen met de gegevens die u moet inleveren.

Toewijzen

Bij meerdere kandidaten voor dezelfde woning, bekijken we de reden waarom u de woning wil huren en wat voor huis u achterlaat. We geven voorrang aan kandidaten met een goede reden om te verhuizen en ook aan kandidaten die een gewilde woning achterlaten. Een gewilde woning kunnen we snel weer verhuren aan iemand die ook graag wil verhuizen. Zo kunnen we met dé Woonswitch zoveel mogelijk huurders in de gemeente Haarlem aan een passende woning helpen.

Bieden we u de woning aan? Dan vragen we u soms nog om extra gegevens. Als alles in orde is, kunt u de woning huren.