Spelregels en voorwaarden

Als u een woning wil huren via dé Woonswitch, dan gelden spelregels voor sociale huurwoningen. Waar moet u verder nog aan denken?

Voorwaarden sociale huurwoning

Bij dé Woonswitch gelden de voorwaarden voor een sociale huurwoning. Het gezamenlijke belastbare inkomen van uw huishouden mag niet meer dan € 35.739 per jaar (prijspeil 2016) zijn, op het moment dat u de woning gaat huren. Het gaat om het totale inkomen van u en uw partner of medehuurder. Het inkomen van uw kinderen telt niet mee.

Ook passen we de regels toe van Passend toewijzen. In Mijn Woonswitch krijgt u alleen woningen te zien waar u op kunt reageren met uw inkomen. Bij sommige duurdere sociale huurwoningen passen we de huurprijs aan voor een nieuwe huurder met recht op huurtoeslag. Dat leest u in de advertentie.

Opzegtermijn van uw huidige woning is 1 maand

Alle woningen die via dé Woonswitch worden aangeboden, zijn in principe per direct te huur. De opzegtermijn voor uw huidige woning is één maand. U moet dus voor een periode de huur van beide woningen betalen.

Inschrijfduur vervalt als u een woning accepteert

Op het moment dat u een nieuwe woning gaat huren met dé Woonswicth, vervalt de inschrijfduur die u heeft opgebouwd bij Woonservice. Om weer nieuwe inschrijfduur op te bouwen, moet u zich opnieuw inschrijven.

Meer informatie